Setmanari d'informació local - 138 anys

Llum verda a la regulació de l'entrada de vehicles a Formentera

28913

El Consell de Formentera ha aprovat en un ple extraordinari la proposta de regulació d'entrada de vehicles. La iniciativa ha tirat endavant amb els vots de Gent per Formentera i PSOE i l'abstenció del PP i Compromís.

Així mateix, en la sessió s'ha aprovat de manera inicial la taxa fiscal per a l'obtenció i control de l'autorització per a l'entrada i circulació de vehicles a l'Illa. El conseller insular de Mobilitat, Rafael González, ha confirmat que en aquest 2019 la regulació es durà a terme de l'1 de juliol al 31 d'agost. Abans del 15 d'abril, tota la informació podrà consultar-se en el portal 'formentera.ressò'. En aquesta web, ha informat el Consell, els turistes podran realitzar en primer lloc prereserves i després reserves de l'autorització a partir de la segona quinzena de maig.

Així mateix, els residents podran obtenir les autoritzacions per a circular amb els seus vehicles o confirmar que les tenen en vigor, ja que una autorització d'aparcament en zona blava passarà a ser una acreditació per a entrar, estacionar i circular per l'Illa durant la regulació.

El conseller ha explicat que la taxa en aquest primer any serà «simbòlica», destacant que només pagaran els visitants de fora de les Illes, que abonaran un euro al dia, en cas de turismes, i 0,50 cèntims per a motocicletes.

Segons ha declarat, serà el primer any en què no hi haurà més vehicles a Formentera respecte a l'any anterior, tal com passava en anteriors temporades. «És una forta aposta per la sostenibilitat de Formentera per a aconseguir un equilibri entre turisme i medi ambient», ha afegit.

Un màxim de 2.280 turismes de visitants
La proposta aprovada contempla que podran circular per l'Illa un màxim de 2.280 turismes de visitants i 230 motocicletes, segons la Llei per a la sostenibilitat mediambiental i econòmica de Formentera.

Les empreses de lloguer de vehicles a Formentera tendran un màxim de 2.700 turismes i 7.000 motos autoritzades i no hi haurà quota per a quads o caravanes. Els vehicles de visitants residents a Eivissa seran 220 turismes i 20 motos.

Entre altres detalls de la iniciativa, els vehicles híbrids de visitants estaran bonificats al 50 per cent i els elèctrics al 100 per cent. Tampoc pagaran taxa els residents, propietaris d'una segona residència a Formentera, residents a Eivissa que treballen a l'Illa o vehicles de lloguer autoritzats.

Estan exemptes del pagament de la taxa les persones amb mobilitat reduïda, vehicles oficials o de transport de mercaderies. El Consell ha recordat que les sancions previstes en cas d'incompliment van des dels 1.001 als 10.001 euros. També ha explicat que hi haurà diversos nivells de control.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.