Setmanari d'informació local - 138 anys

Ecologistes sol·liciten l'anul·lació de la llicència d'un quiosc amb bar a Cala Tuent

28909

Amics de la Terra, Tramuntana XXI i GOB han sol·licitat aquest dimecres l'anul·lació de l'atorgament d'un quiosc amb serveis de bar a Cala Tuent que, segons diuen, «sofreix una intensa massificació durant els mesos d'estiu».

Segons han anunciat les entitats, vinculada a aquesta pressió turística i ús intensiu, alguns visitants realitzen «pràctiques irresponsables o incíviques com fondejos irregulars, festes nocturnes a la platja, encès de fogueres i abandó d'escombraries, que tenen un impacte ambiental sobre la cala».

Les entitats han explicat que l'any passat es va presentar a Demarcació de Costes una petició per a instal·lar 40 hamaques i 20 ombrel·les, sol·licitud que va ser denegada, entre altres coses, per un informe desfavorable vinculant emès expressament per la Directora del paratge Natural de la Serra de Tramuntana de la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears.

Enguany, Costes ha registrat una petició per a la instal·lació d'un quiosc a Cala Tuent. Les entitats signants han presentat al·legacions a aquesta petició i esperen que sigui denegada. A més, pensen que no s'han d'autoritzar aquest tipus d'activitats de caràcter purament econòmic lligades a l'oci i sense cap relació vinculada a les activitats tradicionals d'un lloc amb un alt valor natural, tant en l'àmbit paisatgístic com ecològic.

D'altra banda, expliquen que si s'atorguessin aquestes autoritzacions, es podria cometre «una infracció a la Llei i Reglament de Costes de la qual serien responsables els funcionaris i autoritats que resolguessin favorablement».

Aquesta infracció es faria d'acord amb el que es disposa en l'article 93 de la Llei de Costes i l'article 195 del Reglament General de Costes. Per tot això, des de les tres entitats, sol·liciten l'anul·lació del tràmit d'atorgament del Quiosc Bar i que s'articulin els instruments de protecció necessaris per a evitar aquesta pressió constant de projectes lucratius sobre la platja de Tuent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.