Setmanari d'informació local - 138 anys

Josep de Luis (OCB): «Hem volgut facilitar que qui vulgui fer una consulta sobre monarquia o república la pugui fer»

28879

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha comunicat a la Delegació del Govern espanyol la possibilitat que els dies 6 i 7 d'abril se celebrin actes que incloguin consultes populars sobre monarquia o república en els municipis de les Illes.

Segons han informat fonts de l'OCB, aquestes consultes, que se celebrarien sense cens, no estan formalment convocades, sinó que amb aquest gest cerquen facilitar que els grups que vulguin celebrar-les puguin fer-ho.

La comunicació a la Delegació del Govern espanyol arriba després que la Junta Electoral provincial hagi autoritzat la consulta sobre monarquia o república a Valldemossa, plantejada per l'Agrupació d'Electors la Valldemossa que Volem.

Segons l'OCB, com a reacció a la prohibició inicial de la Junta Electoral de Palma, agrupacions de diversos municipis han manifestat el seu interès de celebrar les consultes i per això s'ha optat per registrar l'escrit a la Delegació del Govern espanyol.

El president de l'OCB, Josep de Luis, ha expressat que la prohibició de la consulta al municipi d'Artà va causar «alarma» a l'Obra Cultural i es va interpretar com un atac als estàndards democràtics. «Ens vàrem posar a disposició del grup promotor pel que poguessin necessitar», ha indicat.

Així, De Luis ha aclarit que no és l'OCB qui convoca les consultes, l'aspiració és «posar sobre la taula de l'opinió pública un determinat tema».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.