Setmanari d'informació local - 138 anys

Es presenta a Palma la candidatura europea Ara Repúbliques

28847

El vespre d’aquest dilluns s’ha celebrat a Palma l’acte de presentació d’Ara Repúbliques, la candidatura sobiranista i progressista encapçalada per Oriol Junqueras a les eleccions europees. Un centenar de persones han assistit a l’Estudi General Lul·lià i han escoltat els parlaments de diversos dirigents dels partits que integren la coalició.

L’acte ha començat amb la presentació de Mateu Matas ‘Xurí’, president d’Esquerra Republicana a Mallorca i candidat. Xurí ha dit que «no fa falta ser independentista per a veure què està fent l’estat espanyol en qüestió de drets fonamentals». Carlos Badío, qui ha intervengut en nom del BNG, ha denunciat que la democràcia «no són una sèrie de lleis que poden quartar la llibertat». Per la seva banda Maria Beitialarrangoitia, diputada al Congrés per EH Bildu, ha expressat que «per a plantar cara a l’autoritarisme i la imposició: més drets, més llibertats, més democràcia i més repúbliques».

Diana Riba, número 2 de llista de la candidatura i companya de Raül Romeva, ha rebut una gran ovació quan ha pujat a l’escenari. Riba ha explicat que Ara Repúbliques «vol apel·lar a tots els republicans, a totes les persones d’esquerres que volen fer front comú al retrocés i a l’extrema dreta». La candidata ha recordat la situació dels presos polítics i ha impugnat el fet que el número 1 de la llista, Oriol Junqueras, no pogués ser a l’acte.

El darrer en intervenir ha estat Joan Tardà qui ha apel·lat a la unitat del progressisme: «és un moment d’articular, d’anar a fronts amplis. Les esquerres estem obligades a caminar plegades, superar partidismes, dogmatismes i sectarismes i de defensar democràcies on no hi càpiga la corrupció i no dominades pels poders financers». El diputat al Congrés també ha denunciat el judici del procés dient que la sentència «si bé no està redactada, ja està inspirada».

L’acte ha conclòs amb una actuació de Delfí Mulet i Mateu ‘Xurí’.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.