Setmanari d'informació local - 138 anys

Les paperetes de les eleccions al Parlament i als consells insulars empraran «llenguatge no sexista»

28769

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el decret que modifica el Decret 10/2015, de 13 de març, pel qual es regulen els mitjans materials que s’han d’usar en les eleccions al Parlament i als consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa.

Els principals canvis que hi figuren respecte del decret de 2015 són l’ús, per primera vegada, d’un llenguatge no sexista, i la definició de colors alternatius per a poder-los usar en cas de coincidència amb altres comicis. Així doncs, en lloc del genèric «diputats» i «consellers insulars» que s’utilitzava fins ara, els sobres i les paperetes faran diferenciació entre gènere femení i masculí, situant el femení en primer lloc.ç

Així doncs, seran «diputades i diputats» i «conselleres i consellers insulars». L’altra modificació important és que es defineixen colors suplents de les paperetes, com a mesura de previsió d’una possible concurrència amb altres eleccions, com és el cas de la cita electoral del 26 de maig, en què coincidiran les eleccions municipals, autonòmiques, als consells insulars i al Parlament Europeu.

El decret estableix que les paperetes per a les eleccions al Parlament seran de color sèpia i que el color de les paperetes per als consells insulars serà de color blau cel. En el cas dels consells insulars, però, es farà ús del gris clar, que és el color suplent, amb la finalitat d’evitar confusions amb les paperetes de les eleccions al Parlament Europeu, que seran de color blau cel.

Cal recordar que el decret no regula les paperetes per a les eleccions al Consell Insular de Formentera, ja que es tracta d’un municipi i, per tant, es regeix per la regulació de les eleccions municipals, la qual és competència de l’Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.