Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB dissenya un pla de seguiment de les aus a les ZEPA de la Serra de Tramuntana

28763

Per tal d’avaluar l’estat de conservació i facilitar el seguiment de les diferents espècies d’aus presents a les ZEPA del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, el GOB ha dissenyat un protocol de seguiment que inclou diferents metodologies en funció de les característiques de les diferents espècies.

Per a les aus de població elevada i distribució gran el seguiment es fa mitjançant itineraris a peu de 3 quilòmetres a diferents hàbitats representatius com ara l’alzinar, el pinar, la garriga de muntanya, el carritxar o els camps d’oliveres.

En el cas d'aquelles espècies amb una població mitjana però una distribució ampla es fan censos parcials a determinats llocs de la Serra que serveixin com a zones de mostreig.
I per a aquelles espècies de població i distribució reduïda se fa un cens complet de la població.

Aquest pla de seguiment, que ha estat finançat amb fons europeus mitjançant una ajuda per part de la Fundación Biodiversidad depenent del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, es fa arribar a la Conselleria de Medi Ambient com una eina que pot ser útil als gestors de l’àrea natural per dur a terme les seves tasques encomanades de mantenir el seguiment sobre l’estat de conservació de les poblacions d’aus d’aquesta zona protegida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.