Setmanari d'informació local - 138 anys

La pel·lícula ‘1985’ obrirà la segona edició de OUT!, la mostra de cinema de diversitat afectiva de les Balears

28703

«Amb l’objectiu d’oferir una mirada honesta i sense embuts a les noves realitats afectives, sexuals, de gènere i familiars que existeixen en la nostra societat», OUT! Mostra de Cinema de Diversitat Afectiva de les Illes Balears celebra la seva segona edició del 4 al 7 d’abril.

Les diverses activitats que tendran lloc a diferents espais de Palma durant aquests dies proposen una aproximació, a través del cinema, a l'afectivitat, pas previ a la sexualitat, aprofundint en el seu funcionament, la seva diversitat i els seus conflictes, la qual cosa suposa un enriquiment personal i col·lectiu.

La seva inauguració, dijous 4 d’abril ales 20 h al Teatre Municipal Xesc Forteza, comptarà amb l’estrena a Balears de la pel·lícula ‘1985’ (Estats Units, 2018), de Yen Tan, inspirada en el curt homònim del mateix director i que relata la història d’un jove homosexual de Texas que encara no ha sortit de l'armari i que torna a casa per vacances de Nadal per primera vegada en diversos anys. Allà s'adonarà que li costa molt revelar les seves circumstàncies a la seva conservadora família. La gala, presentada pels periodistes Marta Garau i Xisco Nadal, s’obrirà amb l’actuació del Mallorca Gay Men’s Chorus.

El divendres, la jornada de projeccions es traslladarà a CineCiutat. La primera sessió, a les 18 h, reunirà la projecció del curtmetratge ‘Malik’ (França, 2018), de Nathan Carli, un cinta que ens porta fins a «un jove que ha decidit fugir del lloc on viu, un ghetto en el qual no se sent còmode però del que la seva 'quadrilla' no vol que surti»; i el documental ‘Genderbende’ (Holanda, 2017), de Sophie Dros, que explica la història de «cinc joves que no se senten ni homes ni dones, sinó que se situen en algun lloc intermedi».

La segona sessió, a les 20 h, s’obrirà amb l’estrena del curtmetratge de la mallorquina Vicka Duran, ‘Entrar en el armario’ (Espanya, 2019), sobre una al·lota que decideix presentar la seva nova parella; i la projecció de la pel·lícula 'Eva + Candela' (Colòmbia-Espanya, 2018), de Ruth Caudeli, que teixeix la història de dues dones a través de la vida en parella i la quotidianitat d’aquesta. El pas dels anys i el desgast de la il·lusió desdibuixen els fonaments de la seva relació.

A les 22 h, la darrera sessió de divendres serà l’estrena a l'Estat espanyol de ‘Sauvage’ (França, 2018), de Camille Vidal-Naquet, sobre un treballador del sexe, lliure de tot lligam, i a la recerca incessant de l'amor.

La jornada de dissabte 6 d’abril s’obrirà a les 11 h a l’Aljub d’Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma amb un col·loqui sobre la ‘Transexualitat Infantil’, coorganitzat amb Chrysallis Baleares, Associació de Famílies de Menors Transsexuals, amb la projecció del documental dirigit per la mallorquina Marisa Candia, ‘Trans*happy’ (Espanya, 2018).

A l'horabaixa doble sessió a CineCiutat: a les 18h, projecció del llargmetratge de ficció ‘Marvin ou la belle éducation’ (França, 2017), d’Anne Fontaine, una excel·lent visió de la reconstrucció personal d'un jove que, deixant enrere qui era, arribarà a ser la persona que vol ser a través de la creativitat i el teatre; i a les 20 h, la pel·lícula ‘Carmen y Lola’ (Espanya, 2018), amb la presència de la seva directora, Arantxa Echevarría. Es tracta de la primera pel·lícula que tracta un tema tabú: una història d'amor entre dues adolescents gitanes, guanyadora de dos premis Goya a la millor direcció novella i millor actriu de repartiment per la interpretació de Carolina Yuste.

La darrera jornada del festival d’enguany començarà a les 11 h del diumenge 7 d’abril a l’hotel HM Jaime III amb una ‘Trobada de dones cineastes’, coorganitzada amb la Mallorca Film Commission i CIMA Balears, amb les directores Arantxa Etxevarria, Marga Melià i Victòria Morell.

La sessió de l'horabaixa tornarà al CineCiutat amb la projecció a les 18 h del curtmetratge ‘Pop Rox’ (Estats Units, 2017), de Nate Trinrud, sobre la història d’una jove iraniana-americana de disset anys que reuneix el coratge suficient per dir-li a la seva millor amiga de l'institut que està enamorada d'ella; i el documental ‘Gayby Baby’ (Austràlia, 2015), de Maya Newell, que segueix la vida de quatre nens, Gus, Ebony, Matt i Graham, els pares dels quals són homosexuals.

Clausurarà el festival, a les 20 h, el llargmetratge ‘Mario’ (Suïssa, 2018), de Marcel Gisler, que ens explica la història d'amor entre dos jugadors de futbol professional, així com els obstacles que troben en intentar viure com a parella.

Les entrades de cada sessió a CineCiutat són 4 euros i l’abonament al festival, 20 euros. Les activitats paral·leles a Es Baluard i l’hotel HM Jaime III són gratuïtes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.