Setmanari d'informació local - 138 anys

'Unides Podem-Veus Progressistes' es presenta al Senat per aconseguir «una majoria d'esquerres»

28693

Els candidats per Mallorca 'd'Unides Podem Veus Progressistes' al Senat s'han presentat aquest dimarts amb l'objectiu d'aconseguir dos escons en aquesta Cambra i crear «una majoria a l'Illa de gent progressista mitjançant un model de confluència, diàleg i consens».

Davant els mitjans de comunicació, el candidat d'Unides Podem, Pep Malagrava, ha explicat que una de les seves primeres propostes són la devolució del rescat bancari, la universalització de l'etapa infantil de zero a tres anys, el plantejament de l'horitzó verd 2040 i crear 100.000 llocs de treball no precaritzats.

En la presentació, també han intervengut Rosa Cursach per part de Veus Progressistes i Xavier Morell d'Esquerra Unida.

Per part seva, Cursach ha valorat que aquesta «confluència d'esquerres és guanyadora, i no només al Senat sinó pel benefici per a la gent». «El Senat no ha de quedar segrestat per les dretes, ha d'haver-hi una majoria d'esquerres perquè si no les polítiques progressistes no avancen», ha remarcat. A més, ha reivindicat una «majoria d'esquerres, feminista i que posi la transversalitat de gènere en totes les seves polítiques».

Morell s'ha mostrat «molt orgullós i satisfet» de formar part de la candidatura conjunta i ha reivindicat la seva importància «no només com a dic de contenció sinó per a "desenvolupar polítiques socials en benefici de la classe treballadora».

Respecte al «segrest» del Senat «d'aquesta legislatura per part del PP i Cs», Malagrava ha dit que «la millor essència» es troba quan la senadora del PP, Catalina Soler va dir que «les illes són meves». «És el que creu el PP, que tant illes com institucions són seves però no ho són; són de la ciutadania», ha asseverat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.