Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB identifica una nova espècie de papallona nocturna de grans dimensions

28689

Un alumne de biologia de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha participat en la identificació, per primera vegada a les Balears, d'un exemplar de l'esfinx del baladre (Daphnis nerii), una papallona nocturna de grans dimensions.

Des de la UIB Així han detallat que l'estudiant de Biologia Francesc Truyols Henares, alumne col·laborador del grup de recerca d'Ecologia Interdisciplinària de la UIB, va rebre a la tardor de 2018 un avís per part dels seus companys de la presència de dos exemplars d'una papallona.

Després de preparar-los en el laboratori del grup de recerca, els exemplars varen ser identificats com a pertanyents a l'espècie de l'esfinx del baladre (Daphnis nerii) que, segons ha considerat la UIB, és una excel·lent papallona nocturna migratòria molt coneguda en la resta del continent europeu.

Es tracta de la primera identificació d'aquest tipus de papallona que es produeix a les Balears i, a més, l'esfinx del baladre forma part d'una de les famílies de papallones de més envergadura d'ales de les Illes. De fet, la UIB ha ressaltat que, fins al moment, s'havien localitzat vuit espècies de la mateixa família, com l'esfinx de la calavera (Acherontia atropos), l'esfinx colibrí (Macroglossum stellatarum) o l'esfinx lechetreznal (Hyles euphorbiae).

Primer treball
En aquest sentit, la UIB ha remarcat que el treball és el primer de Truyols i ha avançat l'estudi, publicat en una revista, ha estat acceptat per a publicar-se com a article en el pròxim número de la revista científica SHILAP, que edita la Societat Hispà-Lusità-Americana de Lepidopterología, entitat dedicada a l'estudi de les papallones.

Finalment, la UIB ha subratllat que el treball s'emmarca en el projecte BioBal, una plataforma de recollida d'informació sobre biodiversitat de Balears que impulsa la generació de coneixement entre l'alumnat de grau i màster de la UIB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.