Setmanari d'informació local - 138 anys

'En un alè tan breu', diàlegs de proverbi amb Joan Alcover, es presenta aquest dijous

28679

'En un alè tan breu' és el primer poemari del professor de filosofia i periodista d'aquesta casa, Miquel Ripoll. Es presenta, a càrrec dels rapsodes Lluís Pujades -professor de filosofia- i l'autor de l'obra, aquest dijous, 21 de març, a les 19 hores a Embat Llibres (Els Geranis, Palma).

Es tracta de devuit poemes que dialoguen, des del món actual, amb els devuit proverbis que Joan Alcover va incloure en la primera edició del seu llibre 'Poemes bíblics' (1918). Un diàleg que reivindica el llegat alcoverià i la capacitat intertextual que conserva, ben viva, la tradició cultural de la llengua catalana. Amb paraules de Pere Rosselló Bover, «teniu entre les mans una obra que malgrat la brevetat, destaca per la fondària i per la riquesa de les lliçons que conté».

Miquel Ripoll Perelló
Nascut a Palma el 1983, és professor de filosofia i periodista. Conrea des de ben jove l’amor per les lletres i 'En un alè tan breu' és el seu primer poemari. La seva obra en llengua catalana no només beu de la font d’Alcover, sinó també de Llull, Turmeda o Gabriel Alomar. El seu cor i pensament s’inscriuen en la tradició mediterrània d’escriptors compromesos, com ara Albert Camus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.