Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Escola d'Estudis Cooperatius de la Complutense premia dos professors d'Economia de la UIB

28653

L'Escola d'Estudis Cooperatius de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) ha premiat als professors del Departament d'Economia de l'Empresa de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Joana Isabel Genovart Balaguer i Emilio Mauleón Méndez.

Segons ha informat la UIB, tots dos han obtengut el premi a la millor recerca en l'àrea d'economia i uns altres afins per la seva ponència de recerca 'La transformació d'una societat limitada en cooperativa'.

La recerca premiada aprofundeix en l'estudi dels processos de transformació socialment responsables, concretament en la transformació de la societat de responsabilitat limitada en una cooperativa. D'aquesta manera, analitza els canvis substancials que es produiran en el règim jurídic i econòmic de l'entitat objecte de transformació, els quals tendran conseqüències en el pla comptable.

També aborda les singularitats que afectaran el balanç de transformació, les conseqüències que té el capital social sobre l'exercici del dret de separació del soci que no estigui conforme amb la transformació, la reclassificació comptable del capital i les particularitats comptables que concerneixen altres partides del balanç de la societat limitada en transformar-se en cooperativa.

Joana Isabel Genovart Balaguer i Emilio Mauleón Méndez han participat en un projecte de recerca d'integració cooperativa i reestructuracions socialment responsables, finançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat.

Actualment, formen part d'un equip que elabora un informe sobre la integració de cooperatives agroalimentàries, per encàrrec de la confederació de Cooperatives Agroalimentàries.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.