Setmanari d'informació local - 138 anys

Emaya retira prop de 1.500 tones de residus d'obra de solars i vies públiques de Palma en 2018

28639

Emaya ha retirat prop de 900 tones de residus de 10 solars municipals i dos privats, i un total de 643 tones de runa de la via pública, la qual cosa suposa una neteja per part de l'empresa municipal de prop de 1.500 tones durant 2018.

Segons ha informat l'entitat en un comunicat, el cost final d'aquestes actuacions va ser de 64.329 euros, entre despeses operatives de la neteja i transport i de tractament dels residus retirats.

Aquestes actuacions compten amb la col·laboració de les empreses Tirme i Mac Insular, ja que és a les plantes d'aquestes empreses on es destinen els residus recollits.

Segons Emaya, la neteja més destacada de 2018 és la que es va realitzar a finals d'any al solar municipal de Sa Teulera. Només en aquest punt es varen retirar 463 tones de residus, especialment restes de runa i altres residus de construcció, així com residus voluminosos.

A més de la neteja dels materials abocaments il·legalment al solar, es va netejar també els voltants, on hi ha un torrent i es va realitzar una restauració del terreny. Segons l'empresa municipal, es tractava d'«un gran abocament històric, on s'acumulaven residus des de feia dècades».

Finalment, l'entitat ha volgut recordar que l'abocament de residus de construcció és una infracció greu que se sanciona amb multes entre 750 i 1.500 euros, i superiors si els residus abocats són qualificats com a perillosos, com és el cas d'amiant o abocament de pintures.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.