Setmanari d'informació local - 138 anys

Cultura presenta al nou director de l'ICIB, Jaume Reus, que abordarà la precarietat en el sector cultural

28599

La conselleria de Cultura, Participació i Esports ha presentat aquest divendres al nou director de l'Institut d'Indústries Culturals de Balears (ICIB), Jaume Reus, la institució de les quals abordarà, entre altres reptes, «la precarietat estructural dels treballadors» de l'àmbit cultural.

En aquest sentit, han detallat que el Pla de Gestió de Reus per al nou organisme se centra en cinc eixos: l'impuls dels sectors culturals, la democratització de la cultura, la internacionalització, les sinergies institucionals i les especificitats territorials.

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i la directora general de Cultura, Joana Català, han presentat a Reus com a director de l'ICIB i han destacat que ha estat seleccionat mitjançant una convocatòria pública per comissió de selecció integrada per l'Administració, l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i les associacions empresarials del sector cultural de les Balears.

Model d'institucionalitat

Segons ha destacat el Govern, l'ICIB es crea com un nou model d'institucionalitat per a enfortir el sector cultural de Balears i afavorir la professionalitat, les noves economies de la cultura i l'aposta per polítiques d'innovació, de base tecnològica i igualtat.

A més, el projecte de Reus es basa en la concepció de l'ICIB com una «plataforma oberta» a la diversitat de sectors culturals per a emfatitzar l'accessibilitat a la cultura, ja que el projecte planteja la cultura «com a dret i ben bàsic al qual ha d'accedir el conjunt de la ciutadania».

Respecte a la internacionalització del projecte, l'ICIB preveu la creació d'una oficina per a informar sobre les ajudes europees a sectors culturals així com el suport a la projecció exterior dels espais culturals de Balears. A més, l'ICIB coordinarà iniciatives de la mà d'entitats del sector cultural, com l'Institut Ramon Llull (IRL), l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), la conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme, la conselleria d'Educació i Universitat o la conselleria de Treball, Comerç i Indústria, segons ha destacat el Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.