Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort vol crear una comercialitzadora pública d'energia per a impulsar la sobirania energètica

28555

L'Ajuntament de Palma vol crear una comercialitzadora pública d'energia, mitjançant l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya), amb l'objectiu d'impulsar «la sobirania energètica, assegurar-se el proveïment d'energia renovable i aconseguir importants estalvis econòmics i d'emissions».

La regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, ha anunciat aquest dijous en roda de premsa que així ho portaran al proper ple per a aprovar inicialment la seva creació.

«La proposta tendrà importants estalvis econòmics perquè elimina els costos de comercialització, amb un potencial d'estalvi important, que pot arribar al 20 per cent de la factura en el cas de l'electricitat. Hi ha un major control sobre el consum, racionalització i eficiència en els usos de l'energia», ha explicat Truyol.

En termes més concrets, el novembre passat es va crear una Comissió integrada per diversos organismes municipals, que va elaborar la memòria dels aspectes socials, financers, tècnics i jurídics de l'activitat de comercialització municipal de l'energia.

En aquest sentit, al febrer es varen emetre els informes favorables sobre aquesta nova activitat econòmica dels Serveis Jurídics, Intervenció i l'Oficina de Control de la Despesa, que confirmaven la sostenibilitat econòmica i social de la proposta.

A la memòria es proposa que sigui Emaya l'organisme que pugui fer aquesta funció, «per la seva experiència prèvia en la producció d'energia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.