Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma acull a partir de dijous un festival de cinema africà

28537

Palma acull el Festival d'Altres Cinemes (FAC) que se celebrarà des d'aquest dijous al 16 de març en el CineCiutat i que se centrarà en donar a conèixer «les múltiples i diverses realitats» de diferents països de l'Àfrica subsahariana. Segons han informat des de l'organització, es projectaran cinc pel·lícules recents d'autors emergents d'Àfrica, «per a mostrar la riquesa i la diversitat cultural africana».

Aquest dimecres, com a activitat paral·lela, la Universitat de les Illes Balears (UIB) acollirà el seminari obert 'Cinematografies Africanes per a entendre el continent veí', conduït per Maria Magdalena Brotons Capó, professora d'Història de l'Art del Departament de Ciències i Teoria de les Arts de la UIB i Sebastián Ruiz-Cabrera, programador del Festival d'Altres Cinemes (FAC).

A més, s'han programat taules rodones amb veus expertes per a contextualitzar els films i debatre sobre les diferents temàtiques que tracten. Entre altres persones intervendran les periodistes Ángeles Lucas, i Beatriz Mesa, el també periodista Moha Gerehou (Espanya-Guinea Equatorial), l'africanista congolès Mbuyi Kabunda i l'antropòleg Rafa Crespo Ubero.

Les pel·lícula que es projectaran seran 'Rafiki' (2018), de Wanuri Kahiu; 'Wallay' (2017) de Bernie Goldblat; 'Dem Dem!' (2017), de Christophe Rolin, Marc Recchia i Papi Bouname Lopy; 'aKasha' (2018), de Hajooj Kuka i 'Mamen Colonelle' (2017), de Dieudo Hamadi.

'Rafiki' tracta el moviment LGTBIQ a Kenya; 'Wallay' parla sobre la identitat del migrant; 'aKasha', que serà estrena nacional, i el documental 'Mamen Colonelle' parlen sobre la crueltat dels conflictes; la primera narrada a través de la comèdia.

Així, durant els dies de la mostra, es pretén «despertar consciències crítiques» que puguin estimular pràctiques solidàries i fomentar la cooperació activa amb aquests països i els seus ciutadans. El festival, segons han informat, està organitzat per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.