Setmanari Sóller

133
anys

Poble Lliure decideix presentar-se a les eleccions generals

12-03-2019

Poble Lliure, un dels partits que formen part de la CUP, ha decidit «explorar una candidatura rupturista a les eleccions generals de l’Estat espanyol», segons ha fet públic en un comunicat aquest dimarts vespre. La CUP va decidir diumenge que no concorreria a les eleccions del 28-A per a centrar-se en les municipals.

Poble Lliure assegura que volia que la CUP participàs de les eleccions per impulsar «una candidatura d’esquerres i rupturista en aquests comicis».

L’organització de l’esquerra independentista es desmarca així de la CUP i argumenta que el moment polític és excepcional i que cal treballar per a bastir una candidatura rupturista que representi desenes de milers de catalans i que no deixi espai al reformisme ni el neoautonomisme. Poble Lliure ha pres la decisió en un consell nacional celebrat el dimarts vespre.

La CUP ja ha reaccionat i ha advertit que «després d’un procés assembleari de debat intens i complex en el si de la nostra organització, la decisió de Poble Lliure de presentar-se a les eleccions espanyoles pot tenir conseqüències en la construcció de la Unitat Popular i caldrà analitzar-les i avaluar-les a curt i mitjà termini».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris