Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB sol·licita la demolició de «milers d'ocupacions il·legals» a la costa

28449

El GOB ha instat Demarcació de Costes a ordenar la «demolició i retirada» de «milers d'ocupacions» a la costa de les Balears sense concessió administrativa vigent i ha demanat la «restitució de els terrenys al seu estat natural».

En un comunicat difós aquest dilluns, l'entitat ecologista ha recordat que la Llei de Costes de 1988 «concedia un termini màxim de vigència per a noves concessions de 30 anys» i ha apuntat que «el 29 de juliol de 2018 varen extingir totes les concessions» per venciment del termini.

Així, han subratllat que «durant els 30 anys i mig" de vigència de la Llei de Costes de 1988 no s'ha publicat cap resolució relativa a l'atorgament de noves concessions ni cap pròrroga». A més, han considerat que «ara mateix no hi ha cap concessió administrativa vigent per a l'ocupació del domini públic maritimoterrestre» i han apuntat que aquestes concessions »no es podrien prorrogar actualment per no complir» amb els articles 32.1 i 61 del Reglament de la Llei de Costes.

Finalment, l'entitat ha citat la terrassa de l'Hotel Cala Vinyes, el complex Puro Beach a Can Pastilla, la terrassa i piscina de l'Hotel Daina al Port de Pollença, la piscina de PJ Rodríguez a la Costa dels Pins i el quiosc de Cala Torta com cinc casos d'ocupacions que, segons el GOB, «no podrien obtenir la prorroga i sobre les quals no consta cap títol de pròrroga de concessió».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.