Setmanari d'informació local - 138 anys

Es confirma que Joan Font Rosselló serà jutjat per un delicte d'odi

28403

El jutge ha donat per conclosa la instrucció i inicia el tràmit perquè l'exdiputat del PP, Joan Font Rosselló, sigui processat per un delicte d'odi. El magistrat conclou en un acte que l'atac a la paradeta de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca durant una manifestació espanyolista va tenir un mòbil ideològic: «A criteri d'aquest instructor, va ser l'única causa dels fets».

L'acte dóna trasllat a les acusacions perquè acusin Rosselló. Constata la participació de l'aleshores portaveu de la Fundació secessionista Jaume III, a través dels enregistraments dels incidents i per la seva pròpia declaració. Els fets varen ocórrer durant una protesta multitudinària a Palma el 7 d'octubre de 2017. La manifestació discorria pel carrer Sant Miquel i havia de prendre el carrer Oms. Un grup es va dirigir al lloc que tenien els sobiranistes en la plaça de la Porta Pintada en el qual hi havia set persones. Allà varen succeir els incidents i en els vídeos es veu com Rosselló tira una taula i un estendard. El jutge destaca la agressivitat d'alguns dels manifestants i que només la intervenció de la Policia espanyola va evitar esdeveniments més greus.

Rosselló va admetre en el jutjat ser el responsable de part dels danys, però va insistir que va intentar calmar els ànims. El magistrat assenyala: «S'ha acreditat que en alguns moments va intentar mediar. Pot ser, fins i tot, que no iniciés el xoc entre els dos bàndols. No obstant això, és indiscutible que va causar danys a l'estand i que, tenint ascendència sobre els altres manifestants, alguns d'aquests varen derrocar la paradeta».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.