Setmanari d'informació local - 138 anys

Periodistes apoven «simbòlicament» en el Parlament tenir el 'Dia de la Dona Comunicadora'

28397

Dones del sector de la comunicació (periodistes, cineastes i productores) han «aprovat simbòlicament» per unanimitat aquest dijous al Parlament tenir Dia de la Dona Comunicadora que serveixi com a «mirall» perquè les generacions futures puguin «veure's reflectides i tenir referents», en una jornada que ha reunit una quarantena de professionals per a debatre sobre la situació i el paper de les dones en el camp.

La delegada de l'Associació de Dones Cineastes i del Mitjans Audiovisuals (CIM), Victòria Morell, ha explicat que, en aquest sentit, estan valorant si la proposta serà a escala autonòmica o de Mallorca i ha afegit que, durant el di«, "es durien a terme activitats per a crear conscienciació i reivindicar els drets».

L'acte ha començat a les 18.00 hores i, després si es fes una fotografia grupal, s'ha projectat un vídeo que incorporava xifres i estadístiques que «demostren la desigualtat» que sofreixen les dones en aquest camp.

En termes més concrets, durant el debat en la Cambra s'ha tractat la igualtat real, el sostre de cristall, la maternitat i, per tant, «la necessitat de les conciliacions familiars», el cas particular de les autònomes, el rol dels companys del sector i la bretxa salarial.

A part de Morell, han participat la secretària general del Sindicat de Periodistes de les Balears (SPIB), María Amengual; la presidenta de l'Associació de Periodistes de les Balears (APIB), Ángeles Durán; la vicepresidenta de l'Associació de Cineastes de les (ACIB), Marta Hierro i una membre de l'Associació de productores de les Illes, Aline Tur.

A més també s'han pogut veure càrrecs polítics com la diputada de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar, el diputat del PSIB, Andreu Alcover, i el president de la Cambra, Baltasar Picornell, entre altres, «els qui s'han assegut en les graderies per a no llevar protagonisme» a les dones del sector.

Morrell ha conclòs que les periodistes assistiran aquest divendres a les 12.00 hores a la concentració de dones periodistes que han convocat en Cort i llegiran un manifest propi, escrit per a l'ocasió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.