Setmanari d'informació local - 138 anys

Junqueras serà el candidat de l'Aliança Lliure Europea a presidir la Comissió Europea

28389

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, serà el candidat a presidir la Comissió Europea (CE) per l'Aliança Lliure Europea (ALE), agrupació de partits que defensen el dret a l'autodeterminació dels pobles, en les pròximes eleccions al Parlament Europeu que se celebraran el 26 de maig.

Junqueras, que ja ha estat designat 'número u' de la coalició d'ERC, EH Bildu i BNG a les europees, serà també el cap de llista d'ALE, en una candidatura per a donar major visibilitat internacional al procés de Catalunya.

Junqueras ha estat l'únic candidat per a liderar les llistes d'ALE, i la seva designació s'ha confirmat formalment en una votació aquest dijous de l'Assemblea General d'aquest espai polític, que s'ha saldat per unanimitat (30 vots a favor i cap en contra).

L'eurodiputat d'ERC Jordi Solé ha afirmat que amb aquesta candidatura volen «visibilitzar la repressió que hi ha en l'Estat espanyol i posar de manifest la regressió de drets fonamentals i de democràcia que hi ha en tota la UE».

Per primera vegada
És la primera vegada que ALE presenta un candidat propi a les eleccions europees, ja que en el passat ha donat el seu suport a altres candidats de forces amb major pes; per exemple, a l'actual copresident dels Verds europeus, l'alemanya Ska Keller, en les europees de 2014.

Actualment els seus partits membres sumen 11 eurodiputats en una Eurocambra de 751 escons: set integrats en el grup Verds/ALE i quatre en el de Conservadors i Reformistes Europeus (ECR). A la votació per a triar a Junqueras han assistit delegats de part dels 45 partits nacionals que integren ALE. De Mallorca ha assistit Alice Weber, ja que el PSM en forma part.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.