Setmanari d'informació local - 138 anys

El documental 'Bayo i el Ché. Guerrilla i escacs a Cuba' s'emetrà a IB3 aquest dissabte

28379

L'ens de radiotelevisió pública de les Balears (IB3), juntament amb la productora Quindrop, ha elaborat el documental 'Bayo i el Ché. Guerrilla i escacs a Cuba' sobre el Capità Alberto Bayo, conegut a les Illes per la seva implicació republicana durant la Guerra Civil, i Ernesto 'Ché' Guevara, que s'emetrà aquest dissabte a les 22.35 en el programa 'Hora D'.

Segons ha informat IB3, el documental mostra la vinculació de Bayo amb Cuba, país on va néixer i on va morir amb el grau de general de les Forces Armades Revolucionàries Cubanes i que, segons l'ens, «molt poca gent coneix».

En aquest sentit, l'objectiu d'IB3 és donar a conèixer la relació de Bayo amb els germans Castro, la seva passió per les tàctiques guerrilleres i la seva íntima amistat amb el 'Ché', «alimentada de rabioses partides d'escacs».

De fet, fruit d'aquesta amistat, en la tomba de Bayo, a Santiago de les Hortes, figura una dedicatòria seva, en la qual diu: El General Bayo, Quixot modern, que només tem de la mort el que no li deixi veure la seva pàtria alliberada. Puc dir que és el meu mestre (l'únic individualitzat). Ernesto 'Ché' Guevara.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.