Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem, MÉS i PSIB insten les dones de Mallorca a secundar la vaga i «lluitar per la igualtat»

28373

Podem, MÉS per Mallorca i PSIB al Consell han instat aquest dijous les dones de la Institució insular i de Mallorca a «secundar la vaga» feminista de divendres amb motiu del Dia Internacional de la Dona i «lluitar per la igualtat».

«Farem vaga per mostrar que quan les dones parem, es para el món. Per això lluitarem per acabar amb el sostre de vidre, amb la profunda escletxa salarial i amb la immensa majoria de càrregues familiars i de cures que recauen sobre les dones», ha explicat la candidata de Podem a la presidència del Consell de Mallorca, Aurora Ribot.

En aquesta línia, ha assenyalat que l'«èxit rotund» del darrer 8M ha provocat «fortes reaccions que pretenen que les dones deixin d'avançar cap a la igualtat» i que, a més, «volen tornar 40 anys enrere», al que ha afegit que divendres es demostrarà que les dones «no donaran ni un pas enrere perquè queden moltes coses per les quals lluitar».

Així mateix, ha recordat que les Balears lidera el rànquing de denúncies per violència de gènere per la qual cosa, segons ha apuntat, «és evident que queda molt per fer» i, per això, «les dones estan disposades a aturar el món les vegades que faci falta».

Per la seva banda, la consellera insular de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, en representació del PSIB, ha assegurat que el seu és «un partit feminista que defensa la igualtat com a principi fonamental de convivència» i que «aposta per una economia de la igualtat, per la democràcia paritària i pels permisos de maternitat i paternitat iguals».

«Aquest 8M, les socialistes tornarem a estar als carrers en defensa de la igualtat, davant dels que qüestionen el feminisme i els drets de les dones. És temps de cridar fort i clar contra la violència de gènere perquè queda molt per fer i no donarem ni un pas enrere en els nostres drets», ha afegit.

La directora insular de Política Lingüística, Aina Sastre, en representació de MÉS per Mallorca, ha apuntat que les Balears necessiten «una societat on les tasques de cura i de la casa no recaiguin directament sobre la dona» i on «per la mateixa feina es cobri el mateix salari».

A més, ha defensat l'avortament «lliure i gratuït» i ha insistit que les dones «no tenen els seus ventres al servei del capital». També ha apuntat que, davant els «reaccionaris que volen retallar aquests drets i llibertats», les dones «lluitaran i es manifestaran».

Finalment, tant Podem com MÉS i PSIB han assenyalat que, tal com es va fer l'any passat, totes les dones de les seves formacions al Consell destinaran el sou corresponent al divendres a una entitat feminista, mentre que els homes seran els que cobriran els serveis mínims.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.