Setmanari d'informació local - 138 anys

TV3 estrenarà divendres un film sobre «l'eclosió» de la lluita de les dones

28367

TV3 emetrà aquest divendres la pel·lícula 'La dona del segle', que explica l'eclosió del feminisme a la Barcelona d'ara fa cent anys. Amb el rerefons de la vaga de la Canadenca, explica la història d'una al·lota, la Consuelo, que aconsegueix treballar als magatzems 'El Siglo' tot i la seva condició de dona, òrfena i gitana.

El Dia Internacional de les Dones, 8 de març, i en el marc de la programació de la Setmana de les Dones que sota el lema #SomDones emplena les graelles de TV3 i Catalunya Ràdio, TV3 estrenarà 'La dona del segle'.

Es tracta d'una 'TV movie' dirigida per Sílvia Quer, amb guió de Margarita Melgar, sobre l'eclosió del feminisme. 'La dona del segle' és una producció de Televisió de Catalunya, Distinto Films, RTVE, en coproducció amb Voramar Films i À Punt Mèdia, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Segons Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3, «aquest és un d'aquells melodrames que l'audiència de TV3 aprecia. Un drama històric ambientat el 1919 en el context de la vaga de la Canadenca. Una història de dones fortes a qui el conflicte no els fa por».

A la Barcelona del 1919, Consuelo, una jove òrfena, s'enfronta a tot tipus de perjudicis mentre investiga si és la filla del conegut pintor Isidre Nonell i la seva musa gitana. 'La dona del segle' està dedicada a aquelles dones que varen protagonitzar anònimament el principi d'un canvi i una revolució. És un mosaic de totes elles: sindicalistes, gitanes, monges, empresàries...

Una característica important d'aquesta pel·lícula és que s'ha rodat en dues versions: catalana i castellana. La mateixa escena es gravava inicialment en un dels dos idiomes i, després, un pic donada per bona, tothom -equip inclòs- canviava a l'altre idioma i es tornava a gravar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.