Setmanari d'informació local - 138 anys

Felanitx, Capdepera i Pollença se sumen al protocol de protecció 'VioGen'

28353

La delegada de Govern espanyol, Rosario Sánchez, ha presidit aquest dimecres la signatura de protocols per a la incorporació dels ajuntaments de Capdepera, Felanitx i Pollença al protocol de protecció i detecció de víctimes de violència de gènere VioGén.

«Aquest sistema consisteix a introduir dades de cada cas de violència de gènere per part de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, agents judicials i socials per a fer una valoració del risc de cada cas, de les mesures de protecció i un posterior seguiment», ha explicat.

En aquesta línia, ha assenyalat que aquests tres municipis se sumen al protocol al qual estaven adherits ja Palma, Calvià, Santa Eulalia, Esporles, Inca i Sóller i ha apuntat que s'està treballant perquè s'adhereixin també Algaida, Porreres, Sant Josep, Valldemossa i Alcúdia.

Així mateix, ha detallat que, gràcies a aquest protocol, la Policia Local i la Guàrdia Civil de cada municipi s'encarregarà «d'atendre el 50 per cent de les víctimes de violència de gènere valorades en risc baix o no benvolgut perquè aquestes tinguin a un agent de referència que s'encarregarà de la seva seguretat».

D'aquesta manera, Sánchez ha agraït als batles dels diferents municipis la seva «implicació» i ha reconegut el seu «esforç en destinar policies» a aquesta missió per a enviar el missatge a la ciutadania que «la violència de gènere és una qüestió de tota la societat».

També ha recordat que tots els agents de la Guàrdia Civil o de la Policia Nacional i Local que estan en contacte amb les víctimes han rebut una formació que faciliti a les persones afectades «un ambient relaxat i tranquil i la garantia que tenen davant a una persona amiga». A més, ha subratllat que actualment s'està treballant perquè els municipis de Menorca es puguin adherir també a aquest protocol.

A la signatura del protocol han acudit també el cap de la Guàrdia Civil a les Balears, el coronel Alejandro Hernández Mosquera, juntament amb els alcaldes de Sóller, Capdepera, Felanitx, Pollença i Inca.

El batle de Sóller, Jaume Servera, ha assenyalat que no va dubtar a l'hora d'acceptar involucrar-se en aquest projecte, igual que l'edil de Capdepera, Rafel Fernàndez, qui ha apuntat que ara aquest protocol «s'ha de plasmar en fets».

Per part seva, el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, ha instat a la resta de municipis a unir-se al protocol, mentre que l'edil de Pollença, Miquel Àngel March, ha insistit en la «importància» de la col·laboració entre institucions, i el d'Inca, Virgili Moreno, ha assegurat que es tracta d'un «pas fonamental».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.