Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort posa en marxa una comissió per al seguiment i la prevenció del VIH a Palma

28335

L'Ajuntament de Palma ha posat en marxa una comissió per al seguiment i prevenció de la malaltia de la sida, formada per investigadors dels hospitals públics de la ciutat i diverses entitats, i amb la qual es duran a terme iniciatives com l'anàlisi de la població afectada per barris o campanyes de prevenció.

El coordinador de l'Associació de Lluita Contra la Sida (ALES) Joan Vives, ha expressat que els mecanismes de prevenció per part dels poders públics «no són suficients», ja que les Balears es troba per sobre de la mitjana de l'Estat espanyol en qüestió de prevalença, i ha recordat que en l'actualitat, en l'arxipèlag, existeix un 18 per cent de persones infectades i que no tenen coneixement d'això.

L'objectiu de la Comissió és que l'any 2030, el 95 per cent de les persones que siguin portadores del virus siguin coneixedores d'això. Aquests objectius encaixen amb la Declaració de París, una estratègia internacional per a la lluita contra la sida a la qual s'han sumat diversos ajuntaments de l'Estat espanyol entre els quals es troben Sevilla o Torremolinos.

Vives ha explicat que en la lluita contra aquesta patologia és «molt interessant» que es pugui treballar colze a colze amb l'Administració Pública perquè és l'única forma d'estar més prop dels infectats i establir un patró de treball a través de la informació recaptada.

La directora general de salut pública de la Conselleria de Salut del Govern, Maria José Ramos, ha explicat que la millor estratègia de prevenció és la detecció precoç, ja que a les Balears se situen entorn del 50 per cent els casos de detecció ja en un estat avançat de la malaltia.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha agraït a totes les entitats participants el treball duit a terme i ha expressat el seu compromís per a reduir els casos de la malaltia a les Balears. A les Illes existeixen al voltant de 2.700 persones infectades pel VIH, un 78 per cent dels quals són homes. Del total, un 43 per cent dels infectats són persones de 30 i 39 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.