Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Menorca considera que Espanya «hauria de decidir en quin fus horari ha d'estar»

28327

La diputada de MÉS per Menorca Patrícia Font ha considerat aquest dimarts prioritari que Espanya «decideixi en quin fus horari ha d'estar» perquè, segons ha declarat, les Balears no estan «en el que ens correspon».

Així s'ha pronunciat Font, després que aquest dilluns la Comissió de Transport i Turisme del Parlament Europeu retardés fins a l'any 2021 l'eliminació del canvi d'hora bianual proposat per la Comissió Europea per a abril d'aquest any, perquè les capitals tinguin més temps per a decidir si el país es queda amb l'horari d'estiu o el d'hivern.

«Sabem que és complicat que tots els Estats arribin a un acord, però hi ha un clam popular que ho està demandat, per la qual cosa han de fer els seus deures i posar-se les piles per a decidir què fer amb aquesta qüestió», ha remarcat Font.

Així mateix, s'ha mostrat sorpresa pel fet que l'Eurocambra només tengui en compte els factors econòmics a l'hora de plantejar el canvi d'hora quan, tal com ha indicat, també s'han de valorar factors relacionats amb la salut, entre molts altres.

Cal recordar que el Parlament va aprovar l'octubre de 2016 una declaració institucional per a demanar que es mantingués l'horari d'estiu a les Balears i no es retardessin els rellotges a l'octubre. Aquesta declaració institucional va ser proposada per MÉS per Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.