Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern i la Fundació Baleària inauguren a Pego l’exposició itinerant 'Baleàrics'

28305

Aquest dilluns s’ha inaugurat l’exposició 'Baleàrics' al Museu d’Art Contemporani de Pego, després que s’hagi pogut veure a la Llotgeta de València, al Verger d’Alancant, Porreres i l’Arxiu del Regne de Mallorca.

L’acte ha comptat amb l’assistència de la consellera de Cultura, Fanny Tur, la directora general de Cultura de la Generalitat Valenciana, Carmen Amoraga, el batle de Pego, Enrique Moll, la regidora de Cultura del municipi, Laura Castellà, el comissari de l’exposició, Antoni Torres i el gerent de la Fundació Baleària, Ricard Pérez. Durant l’acte ha tengut lloc un recital de la mà de poetes de la Marina Alta i d’Eivissa.

L’exposició recull una selecció d’obres de deu artistes de les Illes Balears i del País Valencià. Es a través d’obres de Tomeu Canyellas, Joan Castejón, Joan Costa, Paca Florit, Carles Guasch, Mariano Mayol, Imma Mengual, Enric Riera, Ramón Pérez Carrió i Miquel Planas, que es dibuixa un mapa de connexions i llaços culturals entre artistes de Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera i València, territoris banyats pel Mediterrani.

Després del seu pas per l’Arxiu del Regne de Mallorca, ha estat el Centre d’Exposicions del Museu d’Art Contemporani de Pego que acollirà la mostra fins el pròxim 23 de març, que està previst que viatgi al Museu D’Art Modern d’Orà (MAME), al Taller d´Ivars de Benissa, o la Torre dels Ducs de Medinaceli del Verger.

Xarxa amb el País Valencià

Aquests dos darrers anys des de la Conselleria de Cultura s’han intensificat les relacions a nivell cultural amb el País Valencià.

Per una banda gràcies a la col·laboració amb la Fundació Baleària, molts artistes illencs han pogut exposar a diferents indrets del territori valencià, com és el cas de Ferrer Guasch o Joaquim Seguí, entre molts d’altres.

Per una altra banda, també s’ha recuperat l’espais Illes Balears, que està ubicat a l’Espai Octubre de València. Cal recordar que fou eliminat a la passada legislatura i que el passat mes de juny a través de la signatura d’un conveni entre el Govern i Acció Cultural País Valencià es va poder recuperar aquest espai que ha servit de plataforma dels creadors de les Illes Balears al País Valencià.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.