Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca acollirà un festival folklòric europeu per a «fomentar la integració cultural»

28301

Mallorca acollirà durant la primera setmana d'abril el 'Mallorca World Folk Festival', organitzat pel Consell de Mallorca, sobre folklore i que, segons el conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, «fomentarà la integració cultural fent de l'illa un espai de trobada i localitzant-la el mapa de l'animació sociocultural».

Segons s'ha informat, està inclòs en el calendari de la Federation of International Dance Festivals (Fidaf) i reunirà 15 agrupacions internacionals que treballen en la recuperació i divulgació de la música i els balls folklòrics dels seus països.

En aquest sentit, aquestes agrupacions competiran entre elles per a guanyar els premis i distincions atorgats per sis jurats internacionals. El primer premi és de 6.000 euros, el segon premi de 3.000 euros i el tercer, de 2.000; i també 3 premis especials a la millor música, millor vestuari i autenticitat de 1.000 euros cadascun.

El festival compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palma, com a ciutat i seu principal, i dels ajuntaments de sis municipis mallorquins, Felanitx, Inca, Llucmajor, Muro, Santanyí i Valldemossa que acolliran actuacions conjuntes dels grups de fora i les seves agrupacions de música i ball d'arrel tradicional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.