Setmanari d'informació local - 138 anys

Neix 'Lúdica', un mitjà digital en català especialitzat en videojocs

28283

La revista web Lúdica inicia aquest dilluns la seva activitat després de més d'un any de gestació. Aposta per una crítica cultural amb un tractament profund del videojoc i amb la mirada posada en la creació i els esdeveniments de Catalunya.

La indústria del videojoc factura més que la resta d'indústries culturals i s’està obrint a tota mena de públics, però el videojoc encara no ha adquirit el ple reconeixement com a mitjà d’expressió artístic. Catalunya concentra el 31 % de les empreses del sector espanyol i el 50 % de la facturació, però gairebé no hi ha mitjans especialitzats catalans. Per tot això, els membres de Lúdica «defensem el paper de la crítica per contextualitzar, analitzar i generar opinió sobre els videojocs, així com per seleccionar els més rellevants d’entre la immensa oferta».

El model de negoci de Lúdica es basa en la subscripció i, de forma complementària, en la publicitat. Com diuen en l’editorial de sortida: «Hem optat per deixar que el públic decideixi si Lúdica ha de ser viable i fins a on pot créixer». Hi ha quatre nivells de subscripció a través de la nova plataforma de micromecenatge Aixeta.cat, que van des dels 2 als 15 € mensuals, i que donen avantatges exclusius com el videoblog de la redacció, l'accés anticipat a continguts prèmium i sortejos de videojocs.

Lúdica creixerà per fases segons els ingressos mensuals. Cada fase té un mínim d’ingressos fixat que permetrà a l’equip generar més i millors continguts. El primer objectiu per assolir la viabilitat és arribar als 300 € mensuals, la fase Alfa.

L'equip de Lúdica

Els impulsors de la revista són Joan Galí i Marc Angrill, periodistes especialitzats en cultura que han treballat en diverses revistes i tenen experiència en gestió de mitjans digitals. A ells se’ls ha unit Joan Albert Ros, redactor a Vadejocs i ARA Play, i el dúo 15’ DE JOC, un programa sobre videojocs a YouTube presentat per Jaime de la Torre i Xavi Ramiro (president de l’Associació Professional d'il·lustradors de Catalunya).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.