Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort ret homenatge a Aina Moll

28265
Imatge de l'homenatge a Aina Moll celebrat aquest dissabte a Cort. | Ajuntament de Palma

La sala de sessions de l'Ajuntament de Palma ha acollit un acte en homenatge a la filòloga Aina Moll organitzat per Cort i la família de Moll en el qual s'han reunit familiars, amics, filòlegs i persones de la cultura.

L'Ajuntament ha detallat que a l'acte han estat presents els quatre germans de la filòloga, Xesc, Dora, Víctor i Joan, així com la regidora d'Educació i Esports de l'Ajuntament, la seva neboda Susanna Moll.

Per part seva, el batle de Palma, Antoni Noguera, ha destacat el paper «polivalent i magistral» de Moll. «Aina va impulsar una escola inclusiva que va fer possible que el fill d'una andalusa com jo aprengués català», ha manifestat el primer edil.

A més, Noguera ha remarcat que cal tenir present el patrimoni vital de Moll «per a seguir endavant» en «moments en els quals hi ha atacs contra les dones, contra els migrants i contra la nostra llengua».

Per part seva, el regidor de Cultura, Patrimoni i Memòria Històrica, Llorenç Carrió, ha recordat a Moll com una dona «amb un gran coratge cívic» mentre que el filòleg Isidor Marí ha repassat el paper de la filòloga com 'sociolingüista' i el seu estil «dialogant, persuasiu però ferm». «Posava el català a l'abast de tothom», ha remarcat.

L'acte, celebrat durant l'horabaixa d'aquest dissabte, ha conclòs amb la cantautora Maria del Mar Bonet cantant 'El pi de Formentor' i la cançó 'Madona de sa Cabana'. Finalment, Cort ha recordat que Moll va ser guardonada amb la Medalla d'Or de l'Ajuntament per la seva trajectòria professional i per la seva tasca en favor de la normalització lingüística.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.