Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament aprova una PNL del PP per defensar la Guàrdia Civil de les lletres de Valtònyc

28193

La Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament ha aprovat aquest dimecres una Proposició No de Llei (PNL), presentada pel PP, amb vuit vots a favor (PP, PSIB i El Pi) i quatre en contra (Podem, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca) en la qual defensen la Guàrdia Civil de les lletres del raper exiliat, Josep Valtònyc.

La diputada de MÉS per Menorca Patricia Font ha replicat que el discurs de l'odi «defensa les minories» i ha afegit que, en aquest sentit, li sembla que ni la corona, ni la Policia, ni els polítics estan dins d'ella.

Per part seva, la diputada del Pi Maria Antònia Sureda ha defensat que, en la mateixa línia que el PP, «s'han de marcar límits», encara que ha apuntat que és un «tema delicat sobre "el qual ja s'ha debatut molt».

Així mateix, el diputat de MÉS per Mallorca Gabriel Barceló ha reconegut que «no li agraden les expressions de Valtònyc, no les comparteix» encara que entén que «s'han fet dins d'un àmbit de creació artística» i que, per tant, «la sentència del Tribunal és desproporcionada».

El diputat de Podemo David Martinez ha compartit que la sentència és «desproporcionada i vulnera la llibertat d'expressió i limitació artística».

Així mateix, el segon punt que s'ha aprovat és que el Parlament mostra el seu suport a la tasca que desenvolupen les institucions de l'Estat espanyol i, especialment, la Fiscalia i la Guàrdia Civil per a acabar amb el «terrorisme».

La diputada del PSIB, Sílvia Limones, per part seva, ha declarat que part del text la PNL els sembla «inadequada i poc estètica» i ha explicat que «dedica dos paràgrafs a parlar d'ETA, quan no té res que veure i està fora de lloc». Sureda també ha dit que el PP «no ha estat correcte» amb l'ús del terrorisme.

Cal recordar que Valtònyc es troba a l'exili arran de la condemna de 3 anys i mig de presó que li imposà l'Audiència Nacional, acusat «d'enaltiment al terrorisme i injúries a la corona» per la lletra d'algunes de les seves cançons. El raper arribà a una de les més altes instàncies de la justícia espanyola per una denúncia de l'actual president de VOX a les Balears, Jorge Campos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.