Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort ret homenatge a Aina Moll i Marquès

28177

El Saló de Sessions de l'Ajuntament de Palma acollirà el 2 de març a les 19 hores l’acte d’homenatge a Aina Moll i Marquès organitzat de forma conjunta per l’Ajuntament i la família. Durant la cerimònia es recordarà la figura de la filòloga i la seva aportació imprescindible a favor de la cultura, la llengua catalana i la normalització lingüística, a les quals va dedicar la seva vida professional i acadèmica en una valuosa tasca.

A l’acte participaran el filòleg Isidor Marí, la biògrafa d’Aina Moll, Pilar Arnau,i la cantant Maria del Mar Bonet. Marí explicarà la figura d’Aina Moll mentre que Pilar Arnau recordarà la vida de la filòloga. Per últim, Maria del Mar Bonet interpretarà tres cançons en record de Moll.

Directora general de Normalització Lingüística de la Generalitat de Catalunya, i assessora lingüística del Govern Balear, va ser membre destacat de la nissaga Moll, cappares de la recuperació i difusió de la llengua catalana. Va col·laborar amb el seu pare, Francesc de Borja Moll, en els darrers volums del Diccionari Català-Valencià-Balear, i va ser autora de diverses publicacions.

Per la seva trajectòria, va ser mereixedora de nombrosos guardons. Medalla d’Or de l’Ajuntament de Palma, per la seva trajectòria professional i acadèmica i per la seva tasca en favor de la normalització lingüística l’any 2012, també va rebre el premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, i era Doctora honoris causa per la Universitat Oberta de Catalunya. A Palma, una escola pública du el seu nom.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.