Setmanari d'informació local - 138 anys

Estudiants de la UIB organitzen un referèndum sobre 'Monarquia o República'

28169

Estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB) han organitzat un referèndum sobre el model d'Estat amb la pregunta 'Monarquia o República?', que s'organitzarà entre les 12.00 i les 17.00 hores del dimecres.

Segons han assenyalat fonts de l'organització, es col·locaran taules en les entrades dels edificis Ramon Llull, Mateu Orfila i Rotger, Anselm Turmeda, Guillem Cifre de Colonya i Gaspar Melchor de Jovellanos.

Així mateix, han explicat que aquesta idea neix «d'una iniciativa d'estudiants» que han finançat «les urnes i les paperetes» per a sumar-se a les votacions que s'han fet en més de 30 universitats de l'Estat espanyol per a «conèixer l'opinió dels estudiants sobre el model d'Estat que prefereixen».

No obstant això, han lamentat no comptar amb un cens que reculli les dades personals dels estudiants, per la qual cosa es posarà un segell a aquells que votin per a impedir que una mateixa persona pugui votar dues vegades.

Per part seva, l'associació Iniciativa d'Estudiants d'Esquerres (Idees) ha mostrat aquest dimarts el seu suport al referèndum i ha manifestat el seu suport al referèndum, ja que consideren que és una «iniciativa dels estudiants per a parlar del model d'estat i conèixer el pensament entre l'alumnat». A més, han recordat que la proposta compta amb el vistiplau de la vicerectora d'Estudiants de la UIB, Rosa Isabel Rodríguez.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.