Setmanari d'informació local - 138 anys

El cementeri de Palma disposa d'una sepultura per a les restes trobades en les fosses de la Guerra Civil

28073

L'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest divendres que el cementeri ja disposa d'una sepultura que allotjarà les restes òssies trobats en les fosses excavades de la Guerra Civil i que no han pogut ser lliurats als seus familiars.

L'antropòloga i regidora de l'àrea de Sanitat de Cort, Antonia Martín, ha explicat que la sepultura es troba en la part vella del recinte i que allotjarà les restes que s'han anat trobant en les diferents excavacions al voltant de l'illa i que no han pogut ser lliurats als seus familiars per diferents motius, si bé perquè no s'han trobat o perquè ningú els ha reclamat.

Antonia Martín ha explicat que el cementeri ha ofert aquest espai per a allotjar les restes trobades en fosses d'arreu de l'illa, si bé la decisió final serà a càrrec de la Comissió de Memòria, que decidirà quines restes podran dipositar-se en aquest espai.

24 de febrer, dia de record de les víctimes de la Guerra Civil i del Franquisme
El batle de Palma, Antoni Noguera, ha volgut recordar i fer una crida a la població per a acudir aquest diumenge a l'acte de celebració del Dia de Record de les Víctimes de la Guerra Civil i del Franquisme i que congregarà a les 12.00 hores del matí en el cementeri de Palma a polítics, historiadors, ciutadans i a tothom que vulgui participar.

L'acte servirà per a inaugurar l'Arbre de la Memòria, un relleu en metall, dissenyat per l'arquitecte Sebastiano Rossi i que senyalitza les fosses utilitzades en la Guerra Civil i en el Franquisme. El cementeri de Palma constitueix la fossa més gran existent a les Balears i en ella es calcula que hi ha uns 500 cossos.

La consellera de Cultura, Fanny Tur, ha expressat que la instal·lació d'aquest relleu és a càrrec del Govern, si bé el manteniment serà a càrrec de l'Ajuntament. Tur ha expressat la necessitat de realitzar públicament actes com aquest, ja que donen visibilitat «a una part de la història que durant molts anys va ser silenciada».

Noguera, ha volgut fer un repàs dels actes de la memòria històrica, com la Torre de l'Homenatge al Castell de Bellver o les plaques col·locades al voltant de la ciutat en memòria de les persones que varen lluitar en la Guerra i en el Franquisme contra el règim.

Finalment, ha apuntat que «desgraciadament avui dia hi ha corrents polítics i ideològics que ens volen tornar enrere 40 anys». «Si avui voldríem fer a Emili Darder Fill Il·lustre de Palma, estic segur que seria un problema per a moltes opcions polítiques», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.