Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS alerta que si no s'aprova el REB: «Es perd una oportunitat històrica i seria un fracàs col·lectiu»

28019

El candidat de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha demanat aquest dimecres que s'aprovi un «document de mínims amb una base sòlida» del Règim Especial per a les Balears (REB) que serveixi com a «punt de partida perquè després hi hauria dificultats per a tirar-ho enrere».

En roda de premsa al costat de la número 4 a la llista del Parlament, Joana Aina Campomar, Ensenyat ha explicat que, una vegada s'aprovat, «ja hi hauria ocasió per a millorar-ho» i ha considerat que, de no ser així, seria «perdre una oportunitat històrica i un fracàs col·lectiu» per un REB que, al seu judici, «s'ha treballat durant aquesta legislatura».

«Des de MÉS, i com a membres del Govern, sempre hem estat en una disposició oberta per a arribar a acords i aquest és el moment, encara que no sigui el definitiu i el que a tots ens agradaria però que hi hagués línies que es complissin», ha asseverat Ensenyat.

En termes més concrets, el candidat de MÉS al Parlament ha detallat aspectes prioritaris que haurien d'incloure's en el document i, en primer lloc, seria el fons d'insularitat, «que és el que marca l'Estatut», on s'indiquen les inversions de l'Estat que han de compensar la insularitat, i que, a parer seu, és una qüestió «a la qual no es pot renunciar».

En segon lloc, la bilateralitat i ha detallat que «hauria de poder-se decidir de forma conjunta on s'inverteix» i, així mateix es «treballi d'acord» amb l'Estat, i ha afegit que si no la reconeix, estaria demostrant «el poc coneixement i interès per a les Balears i actuaria igual de centralista que els seus antecessors» en el Govern.

Finalment, Ensenyat ha demanat que es reconegui el transport públic terrestre com a «essencial» i, en aquesta línia, Campomar ha considerat que aquest eix «no només és beneficiós per a la gent sinó que és fonamental». Així mateix, Campomar ha declarat que «espera que la feina de la presidenta del Govern, Francina Armengol, hagi fet efecte» i ha afegit que opinar sobre «els instruments jurídics que utilitzi el president de l'Executiu Central, Pedro Sánchez, no els correspon».

En aquest sentit, ha remarcat que des de MÉS s'han mostrat tota la legislatura «molt reivindicatius» i ha elogiat el treball del Govern amb el REB «de forma transparent», a diferència del procés que va seguir, a parer seu, l'anterior Govern del PP que «va actuar en la clandestinitat i amb caràcter electoralista».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.