Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort crea l'Oficina de Benestar Animal i estableix un màxim de tres mascotes per habitatge plurifamiliar

28017

L'Ajuntament de Palma crearà l'Oficina de Benestar Animal i establirà un màxim de tres mascotes per habitatge, si bé es podrà estendre aquest número sota demanda formal a Cort, segons ha anunciat aquest dilluns la regidora d'Ecologia de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol.

Aquestes mesures són fruit dels acords de la Junta de Govern de Cort de l'Àrea d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de Cort i inclouen entre altres mesures canvii de quanties per a sancionar de forma més dura el maltractament o la tortura d'animals, l'obligació d'esterilitzar els cans que surtin de Son Reus o la prohibició de tenir animals tancats «en males condicions».

En concret, s'estableix un màxim de tres mascotes per habitatge plurifamiliar (cans, moixos o similars) i en cas d'habitatges unifamiliars o habitatges aïllats, el número augmenta a cinc. Segons Truyol, aquestes mesures pretendre disminuir els casos en què es tenen una quantitat excessiva d'animals o mal cuidats.

Arribar al sacrifici 0 també està contemplat en la nova ordenança. A partir d'ara, el sacrifici només estarà contemplat davant una malaltia molt greu o sofriment de l'animal i qui el dugui a terme per altres raons podria tenir sancions administratives econòmiques greus.

D'altra banda, en la nova ordenança també es contempla noves quanties que arriben fins als 1.500 euros per a sancionar faltes lleus, greus o molt greus en la tinença d'animals. Per exemple, accions com deixar a una mascota accedir a un parc infantil que no permet l'accés d'animals o el comerç il·legal de cans (un anunci de venda en un fanal) tendran sancions de fins a 1.500 euros.

Referent al comerç il·legal, es prohibirà a partir d'ara qualsevol intercanvi monetari o no monetari (no inclouen les donacions) de mascotes o animals domèstics. També s'estableix l'obligació d'esterilització dels cans que surtin de Son Reus (abans només s'obligava per normativa als moixos) o de cans potencialment perillosos o que estiguin en finques rústiques no controlades.

Finalment, s'establirà un patró de control per a les colònies felines del carrer, que passen a dir-se 'moixos salvatges', amb mesures com l'esterilització o la regulació de la seva alimentació en la via pública per ciutadans del carrer. Totes aquestes novetats, segons Truyol, són fruit d'un procés participatiu, en el qual a través de xarxes, enquestes en web i una sèrie de reunions que ha mantingut amb Cort amb el sector del benestar animal.

L'ordenança, que també inclou el canvi de nomenclatura d''animals de companyia' per 'animals de família' es discutirà en el ple del pròxim dijous i segons Truyol, s'espera que les mesures entrin en vigor abans de la fi d'aquesta legislatura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.