Setmanari d'informació local - 138 anys

Stop Desahucios Mallorca contesta a la Policia espanyola

27997
Comité pro-Frente Obrero Mallorca

Stop Desahucios Mallorca ha emès un comunicat aquest dimarts on han volgut destacar que aquest cas és «un exemple incontestable de l'assetjament immobiliari que pateixen milers de famílies, amb diverses eines habituals com l'engany a la família, l'estafa processal tractant d'induir a engany als jutges, que per cert és un delicte penal. A sobre, s'han sumat fins a dos denúncies instrumentals i enganyoses mitjançant el procediment de desnonament exprés de lloguer aprovat per la ministra Carme Chacón del PSOE el 2009, que genera tanta indefensió en els inquilins i avantatges al propietari per a desnonar sense motiu».

Sobre l'actuació policial d'aquest dimarts al carrer Onofre Jaume

Després de visualitzar una intervenció d'un portaveu de la Policia espanyola a televisió i sense conèixer el contingut del comunicat han trobat necessari fer aquests primeres aclariments:

«La Policia Nacional es va presentar una hora abans del desnonament sense comissió judicial. Si pretén garantir la protecció de la comissió judicial, per què acudeix una hora abans? La comissió judicial sap que som absolutament pacífics i que sempre hem tractat amb normalitat a la comissió judicial garantint nosaltres mateixos la seva seguretat, pel que pugui passar.

És fals que en un primer moment acudissin només uns pocs policies, sinó que varen acudir tres furgonetes (2 varen aparcar davant de l'habitatge i una altra va tancar el trànsit des de la cantonada del carrer).

L'actitud de la policia des del primer moment estava encaminada a impedir la legítima protesta en fer fora un company del portal i ocupar el lloc habitual que ocupen els manifestants.

A més, en determinats moments, alguns policies varen aprofitar per riure a la cara dels veïns i activistes. Entenem que per provocar, cosa que no van aconseguir.

La càrrega la varen començar ells com es veu en tots els vídeos.

La ràbia dels veïns acumulats al costat del portal va produir un xoc a empentes per part de la policia. Els veïns varen acudir espontàniament al costat del portal, fins que el cap de l'operatiu ordena treure les porres i va començar una càrrega injusta i per descomptat, del tot desproporcionada».

«Totes les accions de la policia varen perseguir impedir el dret de legítima protesta. No és la primera vegada que relatem actuacions policials que considerem il·legals. Ja hem denunciat diversos desnonaments sense ordre judicial. El CNP és un cos antidemocràtic i corporativista en el qual els seus comandaments no dubten a encobrir aquestes barbaritats», han denunciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.