Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament aprova demanar a Madrid un segon cable «amb urgència» de connexió energètica amb Menorca

27985

El Parlament ha aprovat en el ple d'aquest dimarts per unanimitat, amb 48 vots a favor, una Proposició No de Llei (PNL) presentada per la diputada del Grup Mixt Montserrat Seijas en la qual s'insta «amb urgència» al Govern a incorporar un segon cable per a la connexió energètica amb Menorca.

Durant el debat de la PNL, Seijas ha declarat que «no pot tancar-se la legislatura sense que almenys s'hagi demanat un segon cable», ja que, al seu judici, «els deutes amb Menorca s'acumulen» i ha defensat que «davant la situació de precarietat energètica i gairebé aïllament de l'illa, si fallessin les fonts, es necessitaria un segon cable per a garantir el subministrament».

La diputada del PP, Margaret Mercadal ha aprofitat recordat la interpel·lació al conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, sobre l'aturada energètica que va sofrir Menorca i ha criticat que «no fes res de res i mirés cap a un altre costat».

Per part seva, el diputat del PSIB Damià Borràs ha replicat que l'antic Govern del PP Mariano Rajoy «no va destinar ni un sol euro en infraestructures elèctriques a Balears».

El diputat de Podemos David Martinez ha recordat les ocasions en les quals el seu partit «ha reivindicat i exigit» sobre la necessitat de solucionar el problema quan es va rompre el primer cable submarí i han criticat que, en aquest mateix sentit, el PP «no fes res».

El diputat de MÉS per Mallorca Miquel Gallardo ha explicat que la situació és «surrealista» i, així mateix, ha detallat que la dependència de Menorca a Mallorca «tampoc és molt desitjable» i que, a parer seu, «l'ideal seria la independència energètica que podria fer-se amb una millor gestió en energies netes».

El diputat del PI, Josep Melià, ha apuntat que «s'ha avançat molt poc amb energies renovables, moltes paraules i pocs fets».

La diputada de MÉS per Menroca Patricia Font ha sostengut que l'aturada energètica «que semblava d'uns altres temps» i ha retret que la «Xarxa Elèctrica Espanyola decidís no arreglar el primer quan es va espatllar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.