Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament tria aquest dimarts el substitut de Bauzá al Senat

27941
Imatge d'arxiu de la façana del Parlament de les Illes Balears. | E.P./Arxiu

El ple del Parlament d'aquest dimarts elegirà al senador que representarà a les Balears al Senat en substitució de José Ramón Bauzá i, a més, debatrà dues Proposicions No de Llei (PNL). Una d'elles és sobre el segon cable de connexió a Menorca i ha estat presentada per la diputada del Grup Mixt, Montserrat Seijas. L'altra iniciativa és sobre les jubilacions anticipades i ha estat presentada per Podemos.

El PP proposarà al secretari general del PP a Balears, Antoni Fuster, com a senador per a substituir a José Ramón Bauzá i el Parlament votarà la proposta en una sessió plenària que començarà a les 10.00 hores.

Cal recordar que Bauzá, expresident del PP i del Govern, va anunciar el 23 de gener que es donava de baixa com a militant d'aquest partit i que renunciava a la seva acta com a senador del Grup Popular per les Balears.

D'altra banda, el Parlament instarà al Govern central a incorporar «amb urgència» un segon cable en la connexió amb Menorca «davant la situació de precarietat energètica i aïllament que pot quedar sotmesa l'Illa si fallen les fonts de connexió elèctrica».

Sobre la PNL presentada per Podemos, la formació ha considerat que «en cap cas la Seguretat Social ha d'obtenir benefici» per accedir a la jubilació anticipada i ha sostingut que «en les carreres de llarga cotització, a partir dels 35 anys de cotització, s'han de reduir els coeficients reductors».

Així, el Parlament instarà el Govern central a «modificar la Llei General de Seguretat Social» per a aplicar una «penalització inferior» a l'actual dels coeficients reductors i perquè, en els casos de jubilació anticipada per voluntat de l'interessat, «deixin d'aplicar-se els coeficients reductors des del moment en el qual el pensionista compleix l'edat legal de jubilació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.