Setmanari d'informació local - 138 anys

Un tribunal militar sanciona tres guàrdies civils per cantar el 'Cara al sol' a la caserna de Vilafranca

27919

Un tribunal militar ha sancionat tres guàrdies civils que varen emetre a la caserna de Vilafranca, a tot volum, l'himne falangista 'Cara al sol', ja que s'ha considerat com una falta greu que afecta a la dignitat de la Guàrdia Civil.

Els tres sancionats són el sergent, que en el moment dels fets era el màxim responsable de la caserna, i els dos agents que estaven sota les seves ordres. El suboficial ha estat sancionat amb una suspensió de set dies, mentre que els dos agents han estat castigats amb cinc dies de suspensió de la seva activitat laboral.

Els fets es produïren dia 10 d'octubre de l'any 2010. Aleshores, en la caserna de Vilafranca s'estava treballant per a organitzar els actes de la festivitat del Pilar, patrona de la Guàrdia Civil, que se celebrava dos dies més tard. Els tres guàrdies sancionats estaven treballant en la col·locació de la instal·lació de megafonia de la caserna i realitzaven les proves de so per a l'esdeveniment. Els aparells de so els havien instal·lat en el despatx principal de la instal·lació militar. La prova de so es va fer reproduint l'himne de la Falange. El volum de la cançó va ser tan alt que es podia escoltar perfectament des de l'exterior de l'aquarterament.

L'enrenou era tan gran que un veïnat va enregistrar el so i les imatges dels tres agents fent la salutació feixista mentre cantaven l'himne. L'enregistrament va circular per WhatsApp i això ha obligat el tribunal militar a actuar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.