Setmanari d'informació local - 138 anys

Cessat el director de la UNED a les Balears després d'haver estat detengut

27905

La Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) ha destituït al seu director del centre associat a les Balears, Miguel Ángel Vázquez Segura, després d'haver presentat la seva dimissió per «trobar-se en una investigació oberta per la Policia Nacional» per falsificar, presumptament, el vot de professors per a influir en unes eleccions internes.

Segons ha informat la UNED, el cessament serà publicat dilluns que ve 18 de febrer en el Butlletí Intern de Coordinació Informativa (BICI) de la universitat. L'actual secretària del centre associat, Esperanza Pons Juan, assumirà les funcions de direcció, tal com es recull en el reglament del centre.

«Vázquez Segura ha justificat la decisió de dimitir en el seu desig de no perjudicar la imatge de la UNED», expliquen des de la universitat. La Policia va detenir aquest dijous a Vázquez Segura dins de la 'Operació Academ' com a presumpte autor d'un delicte d'usurpació d'identitat i un altre de descobriment i revelació de secrets.

L'operació es va desenvolupar després de la recepció de tres denúncies l'any 2017 d'antics professors de la UNED que referien que algú havia usat la seva identitat per a votar en aquestes eleccions internes.

En la investigació, es va poder determinar que, presumptament, el detengut va accedir al correu electrònic dels professors la baixa dels quals havia d'haver tramitat i després de realitzar el canvi de contrasenya va votar en nom dels denunciants, així com d'altres 16 professors tutors que no es troben en actiu a la UNED.

El director era la persona encarregada de tramitar les altes i baixes de professors quan cessaven la seva relació amb la UNED. Com que no ho va fer, podia accedir il·legítimament als seus correus electrònics, per a votar a través del sistema electrònic al seu amic i candidat afí.

El detengut va ser posat en llibertat amb càrrecs en haver-se personat voluntàriament i mostrar la seva disposició de comparèixer davant la justícia quan així se li requerís.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.