Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Republicana demana a Brussel·les que el pressupost europeu tengui present la insularitat de les Balears

27855

L'eurodiputat d'Esquerra Republicana, Jordi Solé, ha demanat a la comissionaria europea de política regional, Corina Cretu, que el pròxim pressupost europeu «tengui present» les «necessitats» de les Balears i s'ha referit a «els inconvenients geogràfics» vinculats a la insularitat.

Solé ha recordat que els presidents de les Balears, Còrsega i Sardenya varen remetre un document conjunt per a defensar a Europa la posició comuna respecte a la insularitat en el qual exposen «la necessitat que les illes mediterrànies rebin un tracte i finançament equiparables als territoris ultraperifèrics».

Així, Solé ha explicat que les Illes estan situades a «a penes dues centenars quilòmetres del continent però els seus ciutadans, economia i empreses sofreixen els inconvenients» vinculats a la insularitat.

«El repartiment de fons europeus no té en compte aquest cost d'insularitat ni les seves conseqüències sobre el desenvolupament sostenible i la cohesió social d'aquestes Illes», ha censurat l'europarlamentari, qui ha afegit que les Balears «s'han allunyat» de la mitjana europea «en termes de cohesió i competitivitat».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.