Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern defensa que el turisme de borratxera és un problema «petit» a les Balears però amb gran «repercussió»

27851

La vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha defensat aquest dimecres que el turisme de borratxera és un problema «petit» a les Balears en relació al nombre total de turistes que rep el territori (més de 16 milions), però al Govern el preocupa perquè té una gran «repercussió mediàtica».

Així s'ha expressat Busquets en declaracions als mitjos moments abans d'arrencar la jornada 'Rethinking your ¡trip' que se celebra a l'Escola d'Hostaleria de les Balears (EHIB) amb la participació de més de 80 persones de deu països diferents.

L'objectiu de la jornada és debatre sobre les incidències relacionades amb l'abús d'alcohol entre els turistes, tant en els desplaçaments com en la destinació, i «posar en comú possibles solucions», com ha explicat la vicepresidenta.

«Les males notícies sempre tenen aquesta repercussió mediàtica; no volem sortir a l'exterior amb aquesta imatge», ha incidit Busquets, que ha insistit en la importància de replantejar el viatge des que es planeja perquè «l'abús d'alcohol té lloc en diverses modalitats, als hotels, fora d'ells o fins i tot abans de començar el viatge».

Així, la consellera ha defensat la necessitat d'aconseguir «unes illes sostenibles» amb una imatge «amable», i ha postil·lat que a les Balears «es pot venir a divertir-se però amb mesura». Com a estratègia, ha ressaltat que treballen «per a atreure un turisme de qualitat que consumeixi un producte més enllà del 'sol i platja' durant tot l'any i que conegui a les Illes "en tota la seva amplitud».

De les conclusions d'aquesta reunió sortirà un «possible full de ruta» que després avaluaran els agents implicats, ha indicat Busquets.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.