Setmanari d'informació local - 138 anys

Madrid aportarà 12 treballadors per començar a gestionar l'ampliació del Parc Natural de Cabrera

27819

L'Estat aportarà dotze nous treballadors per a començar a gestionar l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, després de reunir-se amb representants de l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals (OAPN) i del Parc Nacional Maritimoterrestre de Cabrera en la primera Comissió bilateral després de l'ampliació del Parc Nacional, aprovada Consell de Ministres el passat 31 de gener.

En la reunió s'ha aconseguit el compromís del director del OAPN, Juan José Areces, d'incloure dotze noves places en la relació de llocs de treball (RLT) del Parc Nacional. Aquestes noves incorporacions se sumen a l'increment de recursos humans aconseguit aquesta legislatura amb fons del Govern i que han permès que, per primera vegada, Cabrera compti amb figures com un vigilant d'àrees marines, una tècnica d'ús públic, dos capatassos generals més i més guies.

Respecte a noves inversions, Areces ha posat sobre la taula dos escenaris: en el primer, el OAPN es compromet a invertir 5 milions d'euros per a despesa ordinària i extraordinària, unes inversions que serien consensuades sempre amb la direcció del Parc Nacional. Aquestes inversions, no obstant això, requereixen l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat (PGE).

Els actuals PGE, aprovats pel Govern de Mariano Rajoy, varen deixar l'OAPN amb els menors pressupostos de la història. Si s'haguessin de prorrogar, l'OAPN només es pot comprometre a invertir 250.000 euros a Cabrera.

Així i tot, l'OAPN ha indiciat que, en aquest segon escenari, s'utilitzaria un conveni ja existent, per valor de 350.000 euros, amb la Guàrdia Civil per a facilitar mitjans de vigilància marina al Parc Nacional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.