Setmanari d'informació local - 138 anys

Científiques imparteixen una xerrada per visibilitzar la tasca investigadora de les dones

27817

Prop de 45 científiques han impartit la xerrada 'Científiques a l'aula' a 55 centres educatius de les Balears amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència, celebrat aquest dimarts, per a contribuir al foment de les vocacions científiques i visibilitzar la labor investigadora de les dones.

Segons ha informat la Conselleria de Salut, és el segon any consecutiu que l'Institut de Recerca Sanitària de les Balears (IdISBa) i la Conselleria d'Educació, amb la col·laboració de la Universitat de les Balears organitzen aquesta activitat.

Les científiques voluntàries han explicat als alumnes la seva experiència personal, amb la finalitat de visibilitzar la seva tasca, i combatre així estereotips i biaixos culturals que poden donar lloc a actituds negatives cap a la ciència, amb l'objectiu de contribuir a lluitar contra la desigualtat de gènere en el camp de la ciència i la tecnologia.

Més homes que dones en la ciència
Segons la Conselleria, un estudi realitzat en 14 països afirma que la probabilitat que les estudiants acabin un grau, un màster i un doctorat en alguna matèria relacionada amb la ciència és del 18 , 8 i 2 per cent, respectivament, mentre que la probabilitat per als estudiants masculins és del 37, 18 i 6.

A més, els estudis mostren també que les nines, a partir dels sis anys, comencen a considerar-se menys intel·ligents que els seus companys masculins encara que són elles les que destaquen en resultats acadèmics al llarg de tot el seu desenvolupament.

L'any 2015, Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència, per a denunciar la bretxa de gènere existent en el món de la recerca i aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa de les dones i nenes en la ciència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.