Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB se suma a les mobilitzacions convocades pel judici del primer d'octubre

27811

Aquest dimarts comença el primer dels judicis per les causes derivades de del primer d’octubre. «Aquest és un judici que no s’hauria d’haver produït mai perquè es deriva del procés de judicialització de la política que va iniciar el govern de Mariano Rajoy, un govern que mai no va voler entendre que els conflictes polítics com el que vivim a Catalunya s’han de resoldre per la via política i no per la via judicial», ha explicat Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB).

La formació d'esquerres ha volgut denunciar la «doble anomalia» amb la qual s’inicia aquest judici: la situació d’injusta presó preventiva que estan patint des de fa més d’un any les persones acusades, i el trasllat als centres penitenciaris de Madrid dotze dies abans de l’inici de la vista oral.

EUIB exigeix les «màximes garanties possibles davant d’una cúpula judicial danyada i deslegitimada per l’herència dels governs del Partit Popular». A més, han afegit: «A les reprovacions per part del Congrés a l’exministre de Justícia, a l’antic Fiscal General de l’Estat i d’Anticorrupció o la vaga de jutges i fiscals reclamant independència judicial, hem d’afegir les declaracions d’alguns membres del PP, com el portaveu al Senat, que van ventar-se de controlar la Sala Segona del Suprem. En aquest sentit, demanem que el Tribunal permeti i faciliti la tasca dels observadors estatals i internacionals, i que el Govern del PSOE mantingui la neutralitat per no afectar el dret a la defensa dels acusats».

EUIB dóna suport a totes les mobilitzacions en defensa dels drets i les llibertats i en contra de la repressió i de la judicialització de la política. Entre elles la convocada per a aquest dimarts a la plaça del mercat de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.