Setmanari d'informació local - 138 anys

Sentit condol en homenatge a Aina Moll

27783
Aina Moll es mostra sempre com una ferma defensora de la llengua catalana. | FOLC

Al llarg de tot aquest diumenge les mostres de condol per la mort de la filòloga i escriptora Aina Moll (Ciutadella, 1930) han estat constants. Des de partits polítics fins a agents culturals les mostres de suport i reconeixement s'han escampat, la majoria a les xarxes socials.

Francina Armengol, presidenta del Govern, ha enviat el seu condol a la família i ha valorat l'activitat cultural de Moll. La Conselleria de Cultura, el Consell Insular, així com altres institucions públiques també han mostrat el seu reconeixement.

Els partits polítics també s'han mostrat afectats. Fins i tot el PP, que ha enviat el seu condol als familiars de la filòloga de la mà de Biel Company, líder del partit.

Entre la societat civil, les mostres de reconeixement han sigut unànimes. La Federació d'organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC), Òmnium Cultural, l'OCB o la Plataforma per la Llengua han estat algunes de les entitats que han destacat la feina feta per l'escriptora, una de les figures claus de la normalització lingüística del nostre país.

Per cloure amb alguna d'aquestes mostres de condol, reproduïm tot seguit la glossa composta per Mateu Matas 'Xurí':

La llengua i els seus parlants
conviurem amb l'enyorança
sense perdre l'esperança
ni el mestratge dels més grans.
Explicar-nos per ser humans
vol dir resistir a l'ultratge.
Que els mots siguin l'homenatge
per dir-te adéu, Aina Moll!
Una aferrada pel coll,
mil gràcies i bon viatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.