Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB denuncia que la de rotonda prevista a Selva no té la tramitació ambiental

L'entitat ecologista ha revelat que a la comissió de medi ambient corresponent «no li consta» cap expedient relatiu a l'avaluació d'aquest projecte

27763
Imatge de la campanya 'Ara o mai' del GOB que cerca combatre la sobre explotació ambiental de Mallorca. | dBalears/Arxiu

El GOB ha denunciat aquest dissabte que la Comissió Balear de Medi Ambient (CBMA) no té cap constància del projecte de construcció d'una rotonda al municipi de Selva. El projecte, amb el nom de 'Acondicionament del vial d'entrada al municipi de Selva', es va aprovar en el ple municipal del passat 22 de gener.

L'entitat ecologista ha explicat que el projecte d'aquesta infraestructura no està contemplat «al Pla Director Sectorial de Carreteres que efectuaria l'Ajuntament de Selva, damunt un vial competència del Consell de Mallorca». «Un fet poc habitual», han afegit. El pressupost de la despesa «és de 500.296,60 € i el projecte es troba en procés d'adjudicació», han aclarit.

Davant aquest fet el GOB va remetre un escrit a l'Ajuntament i a la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears, sol·licitant que «se'ns assegurés que el projecte ha fet la corresponent i prescriptiva tramitació ambiental, ja sigui a instàncies de l'Ajuntament o del Consell de Mallorca, com a òrgan competent en carreteres». Des de l'entitat reclamaven «les còpies dels informes ambientals, on s'hauria de contemplar, entre altres coses, l'estudi d'alternatives».

En resposta al nostre escrit, la CMAIB confirmà al GOB que «no hi ha expedient obert i que ha reclamat informe a l'Ajuntament de Selva i al Consell de Mallorca en relació a la tramitació d'aquest projecte».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.