Setmanari d'informació local - 138 anys

Els partits i la Plataforma Antiautopista debatran públicament el projecte Llucmajor-Campos aquest dissabte

27741

Els partits polítics s’asseuran per primera vegada a debatre públicament el projecte d’autopista Llucmajor-Campos amb la Plataforma Antiautopista. Serà en el marc de les jornades «Sense límits? Mobilitat, infraestructures, territori creixement» que tenen lloc aquest divendres i dissabte en el claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor.

La taula rodona tendrà lloc aquest dissabte dia 9 a les 19.00 hores i la moderarà la directora de la revista local 'Llucmajor de pinte en ample', Catalina Font. Els partits hi envien una representació de primer nivell i tots els convocats han acceptat tenir un debat «lleial, franc i públic sobre el tema».

El Partit Popular hi serà representat pel seu portaveu Mauricio Rovira; el PSIB-PSOE pel secretari tècnic del departament de carreteres Marc López Expósito; MÉS hi delega el cap de gabinet de la conselleria de turisme, Lluís Apesteguía; Podem hi envia el conseller Iván Sevillano i El Pi serà representat pel també conseller insular Antoni Amengual. Margalida Ramis, portaveu del GOB, representarà la Plataforma Antiautopista.

La Plataforma expressa «satisfacció pel fet que els partits hagin acceptat participar en aquest acte i per l’oportunitat de tenir, a la fi, un debat públic i obert sobre aquest polèmic projecte». Agraeix, finalment, «la qualitat de la representació tramesa pels partits, que assegura un debat viu i d’alt nivell».

Les jornades que emmarquen aquesta taula rodona volen ser un inici de reflexió cívica en torn del model de mobilitat i d’infraestructures a les Illes Balears. Hi participaran geògrafs de la Universidad Complutense i la UIB, representants del moviment social ecologista i l’exconsellera del Medi Ambient en el primer pacte de Progrés (1999-2003) Margalida Rosselló.

Les sessions s’inicien aquest divendres, amb una conferència introductòria d’Antoni Artigues, professor de geografia a la UIB, i la projecció del film documental 'Tot inclòs (2018)', i prossegueixen aquest dissabte, a les 10 del matí, amb una conferència de Pilar Vega, geògrafa i professora de la Universidad Complutense de Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.