Setmanari d'informació local - 138 anys

La consellera de Salut anuncia que s'aprovarà el decret de carrera investigadora, pioner a tot l’Estat

27727

L’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha celebrat aquest dijous el seu cinquè aniversari. Més de dues-centes persones s’han congregat a l’auditori del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears per commemorar la data de constitució de l’Institut (23 de desembre de 2013).

L’acte, a més de celebrar l’acompliment d’un lustre, també commemora que el mes de gener passat l’Institut de Salut Carlos III confirmava l’acreditació de l’IdISBa, fet que implica entrar a l’elit dels instituts d’investigació sanitària.

«Un institut jove, que només té 5 anys de vida i ja ha fet història. Perquè va néixer amb unes arrels molt sòlides i ha sabut aprofitar l'expertesa dels investigadors sèniors i l'empenta dels emergents», ha destacat la consellera de Salut, Patricia Gómez, en el seu discurs.

Gómez ha anunciat a més que, abans de l’estiu, entre els mesos d’abril i maig, estarà aprovat el decret de carrera investigadora, «un decret pioner a l'Estat espanyol i que ja serveix de model a altres comunitats autònomes. Que ens permetrà acabar amb la precarietat dels llocs de feina dels investigadors a les Illes Balears, per atraure i retenir talent investigador en aquesta comunitat. Perquè per fer recerca d'excel·lència es necessita tenir els millors gestors i els millors investigadors», ha remarcat.

Durant la seva intervenció, la vicepresidenta del Govern i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha felicitat el personal investigador de l’IdISBa pel cinquè aniversari i també per la recent acreditació de l’Institut Carlos III.

Així mateix, Busquets ha recordat que l’aposta de l’executiu per la recerca i la innovació ha estat «ferma des del començament de la legislatura, amb un increment del pressupost públic que el 2019 preveu una inversió transversal de 27 milions d’euros».

Així, la vicepresidenta ha recordat que un dels objectius del fons de l’impost de turisme sostenible és invertir en recerca. Així, ha explicat que aquest fons «ha servit per finançar projectes de captació de talent i per a la contractació de personal investigador».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.